Магазин без продавач на тестов режим в Шанхай (ВИДЕО)

Магазин без продавач на тестов режим в Шанхай (ВИДЕО)
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Шведската компания Wheelys пусна в тестов режим в Шанхай безпилотен автоматизиран магазин Moby. Той работи на територията на кампуса на Хефейския технологичен университет, предаде Profit.bg.

Главната особеност на магазина се състои в това, че в него няма продавачи. Както обясняват създателите на проекта, става дума за подвижен магазин, който може да прави курсове по зададен маршрут. Той се придвижда с помощта на специална колесна платформа.

Магазинът без продавачи работи денонощно.

За да си напазуравате от него, предварително е необходимо да инсталирате на своя смартфон специално приложение, в което е въведен номерът на вашата банкова карта. При покупка е необходимо да сканирате кодовете на избраните стоки, след което приложението автоматично изтегля стойността на покупката от картата.

Едновременно в този магазин могат да пазаруват до четирима души. На стелажите ще откриете различни стоки – готов обяд, мляко, лекарства, които се продават без рецепта. В магазина действа система за контрол, която информира кога стоката започва да се изчерпва. В случай на необходимост Moby може самостоятелно да се насочи към склада, за да попълни липсите. Денонощният магазин работи на слънчеви батерии.

Създателите му казват, че имат намерение в бъдеще да подобрят системата за безопасност. Те искат да въведат такова ниво, че магазинът сам да идентифицира купувачите. Как? По походката им. Системата ще съхранява тези данни до момента, в който клиентът напусне магазина.

#магазин #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »