За скандалите между ГЕРБ и БСП (ВИДЕО)

За скандалите между ГЕРБ и БСП (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

„Със сигурност има напрежение и около председателството на България в Съвета на ЕС. Политическото ни решение е да подкрепим предложената от БСП анкетна комисия”, коментира в студиото на „Здравей, България” Тома Биков, депутат от ГЕРБ, предаде НОВА.

„Още от сега може да се каже, че тази анкетна комисия, която ще се създаде за НДК, трябва да излезе със случай за нарушение, защото тук имаме отличен случай за корупция. И двете страни се обвиняват в нарушения”, заяви депутатът от БСП Александър Симов.

Изказванията на депутатите идва дни, след като се разрази скандалът с Националния дворец на културата. Припомняме, че премиерът Бойко Борисов внесе решение НДК да премине под управлението на Министерството на културата. Така за сградата вече няма да отговаря министъра за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Заедно с това на поста си като директор на НДК ще бъде възстановен Мирослав Боршош. Преди два дни той беше свален по заповед на Лиляна Павлова. 

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че на 21.02 тази година Държавната агенция “Национална сигурност“ е изпратила до главния прокурор справка за извършени нарушения с бюджетни средства, отпуснати на НДК с решение на Министерския съвет. Средствата са 17 милиона лева и са предназначени единствено за увеличение на капитала на дружеството заради разходите по бъдещото европейско председателство. В данните се твърди, че част от тези средства са разходвани от изпълнителния директор за други цели, като са извършвани плащания по договори за минали периоди.

„Това, което е топ приоритет на държавата в следващата година, е европейското председателство. Ако от НДК са изчезнали толкова пари или стават такива неща, то за какво европредседателство говорим оттук нататък”, каза още депутатът Александър Симов.

А какъв бе коментарът им за скандала заради новите изтребители „Грипен”?

„Проблемът е, че три дни след изборите, служебното правителство взе решение за един конкурс, за една сделка, която струва 1,5 млрд лв. на българските граждани”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

#скандали #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници