Най-опасните банди

Най-опасните банди
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Повече от 1.4 милиона американци членуват в над 33 000 улични банди в цялата страна, според традиционния годишен доклад на Федералното бюро за разследване (ФБР), пише Profit.bg.

Позовавайки се на доказателства от разследващите органи на национално и местно ниво, от ФБР твърдят, че уличните банди извършват 48% от насилствените престъпления и стават все по-опасни. Някои от тях дори купуват оръжия от армията.

Ето и кои са 13-те най-опасни улични банди в САЩ:

Бандата 18th Street е считана за най-голямата улична банда в Калифорния

18th Street Gang е една от най-известните от така наречените "Южняшки" банди в Южна Калифорния и се смята, че е отговорна поне за един обир или нападение на ден в окръг Лос Анджелис. Бандата е една от бързо най-разрастващите се криминални организации в страната, като пипалата й достигат до 32 щата от Мериленд до Хаити.

Смята се, че това е най-голямата улична банда в Калифорния с приблизително 15 000 членове.

Членовете на бандата 18th Street са свързвани с убийства, отвличания, трафик на нелегални имигранти, трафик на наркотици и кражби на автомобили. Те също така са успели да се инфилтрират в армията на САЩ.

Членове на бандата Florencia 13 са били хващани да купуват оръжие от американски военнослужещи

Това е друга бързо разрастваща се южняшка банда. Florencia 13 си партнира с Mexican Mafia и е враг на 18th Street. Оперирайки в южен Лос Анджелис, Florencia 13 е част от войната между бандите, която превърна област Лос Анджелис в един от най-опасните окръзи в страната.

Бандата има членове и влияние и в щати като Вирджиния и Айова.

В последните няколко години срещу бандата има обвинения в плагиатство, продажба на наркотици и убийства. Те също са сред бандите, които пробиват в армията. През 2010 г. шест членове на бандата са получили доживотни присъди.

Barrio Azteca има връзки с няколко мексикански наркокартела

Корените на бандата са от Ел Пасо, Тексас, а тя развива дейност и от двете страни на границата между САЩ и Мексико. Много от членовете й биват набирани от затворите в Тексас, а част от дейността й се развива зад стените на затворите, като например производството на хероин.

Barrio Azteca работи с мексиканските наркокартели Хуарез и Зетас, като продава наркотици, занимава се с трафик на нелегани еимигранти и убива служители на консулства. Бандата има военна структура.

През март 2011 г. 10 човека от бандата бяха обвинение в убийството на служител на консулството на САЩ в Мексико.

Juggalos съдят ФБР за това, че са в този списък

Първоначално известни само като откачени фенове с изрисувани лица на музикалната група Insane Clown Posse, Juggalos се превърнаха в нетрадиционна хибридна банда с неопределена структура и неясни мотиви.

Мнозина от тях се занимават с дребни престъпления като притежание на наркотици и кражби. От ФБР обаче наблюдават поведение сред членовете й, което все повече наподобява на улична банда. Те формират подгрупи и извършват по-сериозни престъпления.

Бандата е считана за такава само в четири щата.

#банди #опасни #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »