Бойко Борисов: От 900 проверени бензиностанции, 900 софтуера манипулират

Бойко Борисов: От 900 проверени бензиностанции, 900 софтуера манипулират
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Явно сме призвани като правителство само да събираме пари и да разплащаме за чуждите грехове. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на ръководството на МВР, предаде  Агенция „Фокус“.

„От 900 проверени бензиностанции, 900 софтуера манипулират. Около 1,3 млрд. съм убеден, че ще съберем с общите усилия на данъчните, наблюдаващите прокурори. Никакво контрабандно гориво не трябва да се допуска“, заяви Борисов.

По думите му всички организации имат електронни системи. „Искате 12 грешни милиона, за да ги свържем. Стигам до милиардите, защото вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които трябва да не допускате това, което главният прокурор каза за икономическа полиция, тези хиляди стопански престъпления, които стават“, посочи Борисов.

„Миналата година, скъпи мои, благодарение на това безумие „Белене“, 3 млрд. лв. Вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва заминаха 1,3 млрд. живи лева. Ако не бях дошъл аз, да спра безумието на Драго Стойнев да проуча реактор за „Козлодуй“ за още 10 млрд. лв., с кой щяхте да си говорите?

Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3,6 млрд. живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат вина. Я сметнете как ще изглежда МВР, ако не сме платили тези пари“, посочи той и запита как би изглеждала отбраната, как биха изглеждали заплатите на учителите. „Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща“, каза още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #бюджет #плащания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »