Красимир Георгиев: Компютърът не може да оцени уменията на младия шофьор

Красимир Георгиев: Компютърът  не може да оцени уменията на младия шофьор
Източник: НОВА
A A+ A++ A

„Ние не сме корумпирани, а сме жертви на корупцията”. Това заяви в ефира на НОВА председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Той и заместник-министърът на транспорта Ангел Попов коментираха намерението на властите да въведат нова схема за провеждане на изпитите на кандидат-шофьорите. Идеята е практическите изпити да се провеждат в държавни коли, а маршрутът да се задава от компютър, а не от инструктора.

„Няма как компютър да замени човека, защото компютърът не може да оцени уменията на младия водач”, каза Георгиев. Той посочи, че са нужни други мерки за подобряване системата за обучение. Трябвало да се промени сегашното правило за оценяване успеваемостта на автоинструкторите.

„Според действащите правила те ще фалират, ако много малко курсисти взимат книжки”, поясни Георгиев.

Той каза още, че към момента изпитите са структурирани така, че абсолютно всеки може да бъде скъсан, и то много бързо.Освен всичко останало, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” издавала прекалено много разрешителни за автоинструктори.„Това е и най-голямата грешка на агенцията”, коментира Георгиев.

Заместник-министър Попов пък подчерта, че както школите за обучение, така и служителите в неговото ведомство са отговорни за войната по родните пътища. И заяви, че властите имат волята да се преборят с проблемите.

 

#КАТ #Красимир Георгиев #автомобилист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »