БСП прави партийна телевизия през есента

БСП прави партийна телевизия през есента
YouTube
A A+ A++ A

БСП ще открие партийна телевизия през октомври. Това обявиха от ръководството на партията след пленума днес, предаде бТВ. Пленумът реши партията да поиска от държавата 10 години право на ползване на паметника "Бузлуджа".

Партията ще предложи проектозакон за смесена избирателна система.

„Заседанието на Националния съвет одобри предложения от нас законопроект за Изборен кодекс. От месеци наред предлагаме нашата теза за смесена мажоритарно-пропорционална система, която дава възможност да отговорим на очакванията на хората, показани в референдума за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризма в България. Изчакахме политическия театър, който ГЕРБ разиграха“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че законопроектът е изготвен от широка група специалисти и по решение на Националния съвет ще бъде внесен другата седмица в Народното събрание.

Нинова обясни още, че предлагат система за избор на 120 пропорционални и 120 мажоритарни депутати, както и два вида бюлетини.

„Гласуване в един ден и по двете бюлетини, освен ако човек не реши да упражни вота си само за единия вид избор. Второ гласуване – само там, където няколко мажоритарни кандидати имат еднакъв брой гласове“, допълни лидерът на БСП.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"