Дейвид Уилкинсън: Брекзит е връщане назад, идиотско е

Дейвид Уилкинсън: Брекзит е връщане назад, идиотско е
Източник: NOVA
A A+ A++ A

На прага на преговорите по брекзит Великобритания е все по-разделена и заплашена от неясно бъдеще. Това прогнозираха експерти от Острова пред bTV.

Дейвид Уилкинсън е независим продуцент и режисьор, работил с актьори като Антъни Хопкинс и Кенет Брана. Последният му, все още недовършен проект е документалният филм "Пощенски картички от 48-те процента"  - тези, които все още искат да са част от ЕС.

„Правя филма за другите 27 страни-членки, за да им кажа, че тук все още има много хора, които искат да са част от Общността. Има проблеми с Европа, всяка страна би го казала. Но има и толкова много положителни страни на това да си част от Европа. Това е връщане назад, идиотско е”, смята Уилкинсън. Действията на Великобритания са равносилни на самоубийство, предупреждава той.„Ако разгледаме цялата страна като филм - това е трагедия. Истинска трагедия! И ще завърши много лошо, ако напуснем. Просто ще се разпадне. Абсурдно и назадничаво е да мислим, че можем да оцелеем сами, без никой друг”, подчертава Уилкинсън.

 „Всички се учим да търгуваме и да се разбираме помежду си. Да затворим вратите си е голяма грешка. Бъдещето ще бъде мрачно. Ще бъде много, много трудно да продължим както преди”, уточнява той. 

Повече за пътищата пред Великобритания на прага на брекзит - гледайте в bTV Репортерите тази вечер веднага след централните новини. 

#продуцент #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »