7 души от нова наркобанда бяха задържани в Бургас

7 души от нова наркобанда бяха задържани в Бургас
pixabay.com
A A+ A++ A

7 души от Бургас са задържани за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици. Това съобщи на извънреден брифинг в столицата зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио, предаде Дарик.

„Групата е създадена с користна цел – извличане на печалба от търговия с наркотици. В голяма част от задържаните лица са намерени и иззети наркотични вещества, а в дома на Филип Чорио е открита цяла оранжерия“, каза Сарафов. И уточни, че рупата се е самоснабдявала, сама е произвеждала наркотичните вещества, с които после е зареждала Бургас и курортите.

„На Филип Чорио е повдигнато обвинение и за това, че в дома си в Бургас е засял и отглеждал марихуана. 60 растения общо нето тегло около 10 кг са намерени в апартамента му“, посочи зам.-главният прокурор. Оранжерията е била изключително прецизно разработена. „Намерихме схемата, по която той е организирал и направил своята лаборатория. Но не препоръчваме обаче тази схема да бъде използвана от други лица от Бургас или от други региони“, каза Сарафов.

Държавата няма да допусне ескалация на напрежението и разпределяне на територии между враждуващи банди както в Бургас, така и в региона.

Шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев подчерта, че заловената банда е дала свидетелски показания, че са взели пример от известната американска банда МС- 13. Според публикации в медиите, това е най-бруталната улична банда в света. 

#Бургас #наркогрупа #оранжерия #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"