Какво е "Менспрединг", къде и защо е забранен

Какво е "Менспрединг", къде и защо е забранен
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Всеки, който планира да посети Испания през лятото, трябва да знае, че столицата Мадрид въведе забрана за менспрединг в градския транспорт, пише profit.bg."Менспрединг" е практиката един мъж да заема повече от полагащото му се пространство, седейки прекалено разкрачен. Престижният Оксфордски речник дори призна съществуването на тази нова дума през 2015 г.

Компанията, отговаряща за градския транспорт в испанската столица, обяви през тази седмица, че менспредингът вече е забранен. От компанията в момента изработват надписи, които ще бъдат поставени до тези, които указват, че пушенето, замърсяването и качването на краката на седалките е забранено.

Преди това група, защитаваща правата на жените, бе събрала петиция с 10 000 подписа относно този проблем в градския транспорт. Подобни кампании срещу менспрединга текат и в други градове по света. От Conde Nast Explorer отбелязват, че все още не е ясно дали градската управа в Мадрид ще въведе глоби за менспрединг или забраната ще бъде налагана по някакъв друг начин.

#мъже #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"