Имало няколко опита за покушение срещу Владимир Путин

Имало няколко опита за покушение срещу Владимир Путин
YouTube
A A+ A++ A
Руският президент Владимир Путин обяви, че е имало няколко опита за покушение срещу него. Пред американския режисьор Оливър Стоун, Путин казва също, че е напуснал КГБ, когато е разбрал, че службата готви преврат срещу Михаил Горбачов. "Подадох оставка, защото не бях съгласен с действията, предприети от правителството – опитът за държавен преврат. И не исках да остана в редиците на спецслужбите в това време, предаде ДАРИК.

В продължение на две години руският държавен глава дава серия от интервюта пред американския режисьор, като първото от тях ще бъде излъчено на 12 юни.

В трейлър на предстоящата поредица „The Putin Interviews” руският президент Владимир Путин  споделя, че за него се грижат службите за сигурност и допълва, че „досега не са проваляли“. Путин  категорично заявява, че вярва на службите.  А по повод на опитите за покушение срещу него Путин заявява: „Знаете какво казваме ние – този, чиято съдба е да бъде обесен, няма да се удави“.

Част от интервютата са взети докато Путин, Стоун и техният преводач се возят в автомобил, управляван от руския президент. В клипа е показана и част от разговорите, в която режисьорът пита своя събеседник дали американският президент Доналд „Тръмп е в джоба на Кремъл“. Отговорът обаче не е включен в трейлъра.

Друга тема, която двамата засягат, е и тази с пребиваването в Русия на бившия американски служител на тайните служби Едуард Сноудън. Според Путин той не e „предател“, тъй като „не е дал никаква информация на друга държава, която би могла да се използва за нанасяне на вреда срещу неговия народ“. Въпреки това на въпроса на Стоун дали е съгласен с това, което Сноудън е направил, Путин отговаря - категорично „не“. „По мое мнение това е грешно“, посочва президентът.
 
 

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"