Борисов в Хитрино: Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България

Борисов в Хитрино: Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България
Източник: YouTube
A A+ A++ A

„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система“, заяви премиерът Бойко Борисов в Шумен, пише Труд.

„Казах и на г-н Панов по-рано днес, че по всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но да не се обслужват политически партии. Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. Ако въпреки различията си гледаме напред в една посока, ще имаме добри резултати“, каза още Борисов.

На въпрос дали на срещата са обсъждали срещата между Сотир Цацаров и Сашо Дончев, Борисов отговори, че е по-притеснен от срещите на омбудсмана Мая Манолова и на шоумена Слави Трифонов с Корнелия Нинова. Премиерът припомни концерта на „Шоуто на Слави“ на Орлов мост, който по думите му е предизвикал тежки негативни настроения срещу ГЕРБ преди парламентарните избори.

„И госпожа Нинова после говори за парарелна държава – ето това е параралена държава“, посочи Борисов. Що мен никой не ме покани през това време в ЦУМ на среща, щях да се почувствам поласкан, попита шеговито премиерът. Довчера за Патриотите госпожа Нинова, с цялото ми уважение към нея, казваше, че са им единствен възможен партньор, припомни Борисов по повод позицията на лидера на БСП относно скандалите с нацистки поздрави на снимки на представители на „Обединени патриоти“.

Междувременно премиерът посети село Хитрино, където от днес започва строителството на нови къщи на мястото на разрушените от взрива на цистерни през декември м. г., съобщиха от правителствената пресслужба. "Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България, каза Борисов, предаде БГНЕС.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил посрещна Борисов с думите: „Вие сте почетен гражданин на Хитрино и сте в дома си”. Той обеща, че Хитрино ще бъде модел за пример как населено място се възстановява след бедствие. Исмаил увери, че при възстановяването на селото ще следва желанието на премиера Бойко Борисов то да стане „кукла”.

Министър-председателят пожела на строителите бързо, качествено и безаварийно изграждане на домовете.На церемонията по първата копка присъстваха също и кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител на Област Шумен Стефан Желев и представители на Камарата на строителите. С тяхна помощ безвъзмездно ще бъдат построени 10 къщи. Едно от  жилищата ще бъде финансирано с бъдат дарение от политическа партия.

В началото на церемонията по първа копка молитва отправи районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов. Той посочи, че жителите на Хитрино са доказали, че са добри и отговорни хора и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия. Присъстващите на церемонията бяха приветствани от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той пожела успех на хората, които ще изградят домовете и на добър час на строителите. Премиерът Борисов призова от своя страна присъстващите да се вслушат в думите на районния мюфтия и митрополит Йоан с оглед на напрежението между привърженици на ДОСТ и ДПС в Джебел.

#ЦУМ #Хитрино #Бойко Борисов #Корнелия Нинова #Нуридин Исмаил #оптимист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »