Великобритания съставя наръчник за борба с киберзаплахи

Великобритания съставя наръчник за борба с киберзаплахи
pixabay.com
A A+ A++ A

Британските спец служби са подготвили за кандидатите на предсрочните парламентарни избори във Великобритания на 8 юни и за политически фигури препоръки за защита на компютърните системи и потребителските акаунти, съобщиха от националния център за киберсигурност, който е подразделение на британската спец служба Център за правителвствени връзки (Government Communications Headquarters). В документа са изброени начини за реакция при откриване на злонамерени връзки, информира БГНЕС, предаде NOVA.

Тези препоръки се подготвени след като експерти установили „атаки на хакери чрез метода фишинг (изпращане по електронна поща на съобщение, което съдържа вирус с цел кражба на информация) за получаване на достъп до електронната кореспонденция на лица, които досега са били депутати или служители на политически партии”, съобщава лондонският в. „Таймс”.

„Фишинг атаките вероятно ще продължат, а съобщения могат да бъдат изпращани на електронния адрес на парламента, на пощата на кандидатите с най-големи шансове да стана депутати и на членове на политически партии”, посочва експертите.

Миналата седмица хакери се опитаха да атакуват компютри с операционната система Windows. Според Европол жертва на атаките са станали поне 200 000 физически и юридически лица в 150 държави.

#Великобритания #наръчник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"