Шведски учени: Жените, страдащи от безсъние, са по-неатрактивни

Шведски учени: Жените, страдащи от безсъние, са по-неатрактивни
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Красотата идва със съня и жените, които страдат от недоспиване и спят по 4 часа в денонощието, са по-неатрактивни, установиха шведски учени, цитирани от в. "Дейли мейл". Дамите, които прекарват в сън само броени часове, имат по-нездравословен вид, който веднага се долавя от непредубедени наблюдатели, предаде Дарик.

Екипът на Джон Акселсон от университета в Стокхолм провел тестове с 25 снимки на две групи жени. Първата включвала дами, спали в продължение на две нощи само по 4 часа и 15 минути, а втората - с добре отспали доброволки със 7,5 часа сън. Фотосите трябвало да бъдат оценени по 7-балната система от 125 души. Недоспалите жени получавали по правило по-ниски оценки за атрактивност.

Хората били по-малко склонни да общуват с недоспалите жени. Те изглеждали и по-тъжни на външен вид, тъй като устните на изморените хора увисват в крайчетата. Индивидите в добро здравословно състояние имат на лицето си характерна атрактивна руменина. Тя липсва при недоспалите жени, тъй като безсънието ограничава притока на кръв и то кара хората да изглеждат бледи.

#жени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »