Празнична атракция с парен локомотив за 24 май

Празнична атракция с парен локомотив за 24 май
YouTube/илюстративна снимка
A A+ A++ A

БДЖ с целодневна туристическа атракция с парен локомотив. Празничната композиция „Тракийски романс“ се отправя към Пловдив и региона, предаде Нова телевизия. Пътуването на празничния 24 май дава възможността пътници от столицата и от града под тепетата да зарадват себе си и децата си и да усетят удоволствието от пътуването с парна тяга по два маршрута.

Дебюта си по направлението София-Пловдив-София и Пловдив-Хисаря-Пловдив ще направи локомотив, управляван от машиниста Ангел Алексиев. В състава на влака ще бъде включен желаният от всички вагон на Борис ІІІ от композицията „Корона експрес“ и той ще бъде посещаван като музей на колела.

Всеки пътник получава като подарък сувенири от пътуването и възможността след спирането на влака да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера.

Цената за двупосочно пътуване София-Пловдив-София е 59 лв. Еднопосочните билети са по 39 лв., а празничната разходка с парния локомотив от Пловдив до Хисаря и назад ще е 28 лв. Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно. 

#парен локомотив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"