25 години зад решетките за ексзатворник, убил по брутален начин 60-годишен в Пазарджик

25 години зад решетките за ексзатворник, убил по брутален начин 60-годишен в Пазарджик
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Петчленен състав на Окръжния съд в Пазарджик призна подсъдимия Владимир Ганев за виновен в това, че в началото на февруари 2017 г. в апартамент в Пазарджик умишлено е умътвил Георги Илиев като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, предаде Фокус, цитирана от 24 часа.

На В.Г. е наложено наказание от 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие като Ганев призна за вината си и фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт. Присъдата подлежи на обжалване и протест през Апелативния съд в Пловдив в 15 дневен срок.

По-рано стана ясно, че униформените намерили полуразложения труп на 60-годишния Георги Илиев в апартамента му, а тялото било покрито със стар дюшек и дрехи. Тогава след двудневни издирвателни действия оперативен екип е установил и извършителя на тежкото престъпление - Владимир Ганев, който по това време се намирал в следствения арест за кражба.

На 21-ви февруари Ганев бил заловен да краде сирене от хранителен магазин и предаден на полицията. Убийството било извършено 2 седмици преди ареста. По първоначални данни двамата се скарали по време на запой, а в разгара на скандала задържаният ударил с лопата стопанина на апартамента, след което го наръгал с нож в гърба.

Владимир пренесъл трупа на жертвата си в съседната стая и го затрупал с дрехи и юргана. В хода на разследването криминалистите откриха лопатата и ножа, както и други улики, свързани с деянието. През 1997 г. Ганев бил осъден на 18 г. затвор за убийството на баща си, като е бил освободен през март 2015-та, след което отново влиза в затвора за кражба.

#Пазарджик #Георги Илиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"