Рекорден брой жалби срешу Тръмп от встъпването му в длъжност

Рекорден брой жалби срешу Тръмп от встъпването му в длъжност
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Срещу американският президент Доналд Тръмп е бил заведен безпрецедентно голям брой дела във федералните съдилища. Спрямо базата данни на американските съдилища срещу него са били подадени 134 иска, откакто той е встъпил в длъжност преди 100 дни, сочи проверка на американския вестник "Бостън Глоуб", предаде Дарик.

Изданието подчертава още, че общият брой на жалбите срещу Тръмп е близо три пъти по-голям, отколкото на тримата му предшественика общо. През първата си година, например Барак Обама се е изправил пред 26 обвинения, Джордж В. Буш - пред 7, а Бил Клинтън - 15.

Както установява проучването на изданието, 80% от всички дела срещу администрацията Тръмп, са свързани със затягането на имиграционните режим, условията за задържане в затворите и нарушаването на гражданските права и свободи, като 55 на сто от жалбите са подадени от Източното крайбрежие.

Дела са завеждали и големи градове като Сан Франциско, Ричмънд и Сиатъл, които съдят президента за опит за задържане на финансови средства. Междувременно жена от Куинси, Масачузетс е отишла в съда с твърдението, че действията на президента са я накарали да изгуби "радостта от живота си".

#Доналд Тръмп #Бостън глоуб #Барак Обама #съдилища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »