Спец по боеприпаси оглавява МВР

Спец по боеприпаси оглавява МВР
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Депутат в 42-то НС и бивш заместник-министър на отбраната ще е новият министър на вътрешните работи. Валентин Радев е експерт по-скоро в областта на отбраната. В парламента беше зам.-председател на комисията по отбрана, а в министерството отговаряше за ресора по утилизация на старите боеприпаси, пише Труд.

Радев е роден през 1958 година в град Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества. Аспирантурата му е по аеродинамика и балистика. Магистър е по икономика от УНСС.

Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия. Бил е директор на Института за перспективни изследвания на отбраната, както и председател е на Сдружението на специалистите по боеприпасите в България. Научната продукция на Валентин Радев се изразява в над 130 публикации, 17 изделия с военно предназначение, всички внедрени в редовно производство и приети на въоръжение, 6 патента, 2 промишлени дизайна, 1 марка и 17 предложеиня с полезен ефект.

#Елин Пелин #НС #Валентин Радев #Русия #Канада #Чехия #Германия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"