Дългоочакваната първа среща Путин-Тръмп на път да се случи скоро

Дългоочакваната първа среща Путин-Тръмп на път да се случи скоро
YouTube
A A+ A++ A

Дългоочакваната първа среща на живо между руския президент Владимир Путин и американския Доналд Тръмп е на път да се случи скоро. Това става ясно от публикация на руското издание "Коммерсант". Според негови източници близки както до Кремъл, така и до Белия дом, в момента Москва и Вашингтон водят преговори за назначаването на такава среща и уточняват къде и кога евентуално би могла да се състои. Най-близката възможност тя да се случи се очертава в края на май, докато преди време се говореше, че първата възможност за личен разговор между двамата ще се отдаде чак през юли, предаде iNews.bg.

Очаква се Доналд Тръмп да пристигне в Европа между 25 и 27 май, когато в Брюксел ще се състои срещата на НАТО, както и срещата на Г-7 в италианския град Таормина. След това не е изключено Ттръмп да пътува и за трета европейска държава, където да се състои срещата му с Путин.

Според "Коммерсант", активизирането на диалога между Москва и Вашингтон за организиране на среща на двамата президенти е започнало след визитата на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в руската столица на 12 април. Явно точно тогава е било договорено нещо, тъй като веднага след това съответните служители в държавните администрации на Русия и САЩ са започнали по-активно да търсят вариант кога и къде Тръмп и Путин биха могли да се срещнат.

От изданието припомнят, че от встъпването на Тръмп в длъжност, той вече неколкократно разговаря с Путин по телефона. Но засега лична среща между двамата не бе договаряна. Очаква се на нея, когато и да се състои, да бъде уточнено как ще се развиват руско-американските отношения, какви ще бъдат плановете за разрешаването на кризата в Сирия и Ирак, как ще се действа по отношение на Северна Корея и други важни международни въпроси.

#Владимир Путин #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »