Близо 40% повече телефонни измами в София през 2016 г.

Близо 40% повече телефонни измами в София през 2016 г.
Източник: YouTube
A A+ A++ A

През 2016 г. има увеличение на телефонните измами с 38% в сравнение с 2015 г., регистрирано от Столична дирекция на вътрешните работи. Това съобщи директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов по време на извънредно заседание на Столичния общински съвет на тема „сигурност“, пише Труд.

По думите му през 2016 г. престъпленията, свързани с притежание на незаконни наркотични вещества, са с 13 на сто по-малко спрямо предходната година. Търсят се повече амфетамини и нискокачествени синтетични наркотици. Има по-голямо предлагане и организирано производство на марихуана.

През 2016 г. в столицата са регистрирани около 22 хил. криминални деяния – с 9 на сто по-малко от 2015 г. В доклада на СДВР пише, че за предходни периоди, чиито параметри дирекцията не уточнява, броят разкрити престъпления е нараснал с 15%, а спрямо 2015 г. ръстът е 1%. За миналата година престъпленията против собствеността са над 72% от всички регистрирани противозаконни деяния, а делът на престъпленията против личността е около 4%.

За изминалата година кражбите са най-често регистрираното престъпление в столицата – 60% от всички заявени посегателства. Наблюдава се намаляване на престъпността от този вид с 10 на сто, като разкриваемостта остава същата спрямо предходната година. Полицията е иззела през 2016 г. 400 хил. къса цигари, близо тон и половина нарязан тютюн и над 4 хил. литра високоградусов алкохол и от това са спестени на държавата щети за 360 000 лв.

#СДВР #Младен Маринов #полицията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »