Цацаров пред ВСС: Не съм ходил на тайна среща, няма от какво да се срамувам

Цацаров пред ВСС: Не съм ходил на тайна среща, няма от какво да се срамувам
Източник: YouTube
A A+ A++ A

„Не съм ходил на тайна среща в центъра на София. Не съм нарушил закона и служебните си задължения. Не съм направил нещо, от което да се срамувам“. Това декларира главният прокурор Сотир Цацаров пред Висшия съдебен съвет. Така той отговори на поискана проверка от шестима членове за изясняването на случая около срещата с  бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев в ЦУМ, пише Труд.

Цацаров добави, че не е упражнил натиск върху наблюдаващите прокурори по разследване за КЕВР. „Бих нарушил закона, ако един връчен ми лист бе повел в друга посока разследването“, каза обвинителят, като имаше предвид работата на антикорупционното звено към Софийската градска прокуратура срещу длъжностни лица от няколко състава на енергийния оператор, определяли цените на газа.

„За мен това е недостатъчен отговор“, откликна шефът на ВКС Лозан Панов. Той попита дали срещата е проведена по време на парламентарните избори на 26 март.  Цацаров отвърна: „Едва ли на Вас дължа обяснение“. Дебатите по случая продължават. Предстои ВСС да решава дали да направи проверка.

#Сотир Цацаров #КЕВР #Лозан Панов #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »