Прокуратурата ще влезе днес и в НЕК

Прокуратурата ще влезе днес и в НЕК
Нова телевизия
A A+ A++ A

Прокуратата ще влезе днес и в НЕК. Проверката е заради сигнал за сключване на договори за услуги, за които компанията има административен капацитет, но въпреки това ползва външни фирми, предаде Нова телевизия. 

„Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя обаче отказа да каже в коя институция ще са действията. „Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, заяви Арнаудова.

Вчера прокурори и следователи от Специализирано звено "Антикорупция", със съдействието на агенти на ДАНС нахлуха в централата на Агенция "Пътна инфраструктура". Повод за влизането им там е да извършват процесуално-следствени действия по изискване на документи от АПИ, пише iNews.bg.

Действията на службите са свързани с наказателно производство на звеното "Антикорупция" за постъпления по служба и безстопанственост във връзка с изграждането на магистрала "Марица" и по-конкретно Лот 1 от проекта. Самото производство пък е образувано по сигнал на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

От прокуратурата обаче отказват да съобщят повече данни. За да не се попречи на разследването, допълнителна информация ще бъде предоставена на по-късен етап, обясниха от държавното обвинение.

#НЕК #ДАНС #проверки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »