Добрев: Още не сме коментирали разпределението по постове

Добрев: Още не сме коментирали разпределението по постове
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Преговорите за коалиционното споразумение напредват, но все още не е коментирано разпределение на постове.  Това каза Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ. Относно завишените норми на уран във водата в Хасково, Добрев смята, че нещата се преекспонират, пише Труд.

„Напредваме в преговорите за коалиционно споразумение. Структурата на кабинета се запазва същата – 4-ма вицепремиери и 17 министри. Коя партия в кои министерства ще излъчи министри не е коментирано. За да се надяваме да имаме стабилно управление трябва да включим в това споразумение всички възможности. Трябва да има правила и система по какъв начин да се взимат решенията и се решават проблемите, за да сме сигурни, че коалицията ще издържи 4 години, а не 6 месеца“, обясни Добрев.

Относно урана във водата в Хасково, Добрев беше категоричен, че проблема е в преекспонирането на нещата. „Концентрациите на уран в някои от кладенците са високи, според новите препоръчителни норми на световната здравна организация. Допреди две години нормата беше 0,6 , сега е 0,3. Показанията на тези кладенци са 0,4 и 0,5 , и те винаги са били такива. Сега прагът е по-нисък и за това се водят завишени“, обясни той и потвърди ангажимента на новото правителство да финансира разработването на необходимия брой кладенци – 8 на брой.

„Ще се радвам, ако колегите от служебното правителство го направят това, но ако не, Борисов пое ангажимент да го свърши. Преекспонирането е проблема в случая. Това е вредно за бизнеса в България“, предупреди Делян Добрев. Той коментира и становището на страната ни по делото на Европейската комисия срещу „Газпром“. „Очаквам парламентарния дебат още тази седмица. Вчера имахме среща с Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Трайчо Трайков, служебния премиер Огнян Герджиков и служебния министър Николай Павлов и Петьо Иванов. Запознаха ни с детайли по отношение на становището, което изпраща страната ни“, разказа Добрев.

Поред него, има голямо неразбиране по темата. „Става въпрос за клаузи в договорите на всички държави, които купуват газ от Русия, а не преговори за нови договори“, обясни Делян Добрев.

#Делян Добрев #ГЕРБ #постове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"