Въоръжени взривиха трезор на инкасо компания в Парагвай, един полицай е загинал

Въоръжени взривиха трезор на инкасо компания в Парагвай, един полицай е загинал
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Десетки въоръжени нападатели взривиха трезора на инкасо компания в Парагвай, информира Би Би Си. Един полицай е загинал, трима цивилни са ранени, пише Труд.

Нападението е продължило близо три часа, а в него са участвали близо 60 души. Въоръженият обир е бил за милиони долари, но точният размер не се съобщава. Кражбата става в Сиудад дел Есте на границата с Бразилия и Аржентина. Нападателите са запалили няколко паркирани леки коли близо до полицейско управление, за да възпрепятстват силите на реда да се придвижат.

Сградата на испанска инкасо компания след това е нападната с експлозиви и е частично разрушена. Нападателите са оставили част от колите си – три от тях са били бронирани, а един микробус е бил екипиран с противовъздушна картечница в задната си част.

До момента, властите не са потвърдили колко пари са откраднати, но говорител на компанията отхвърли твърденията на местните медии, че сумата възлиза на 40 милиона долара, като заяви, че откраднатите пари са значително по-малко. По сградата на компанията са нанесени множество щети, околните постройки също са засегнати.

Властите подозират, че зад нападението срещу инкасо компанията стоят бразилски гангстери, а свидетели твърдят, че те са говорили на португалски и е възможно те да са пристигнали от съседна Бразилия, пише ТАСС.

Президентът на Бразилия Мишел Темер заяви, че правоохранителните органи на страната му са готови да окажат необходимото съдействие на разследването.

 

#Мишел Темер #Парагвай #Бразилия #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"