Каракачанов: Ще търсим национален консенсус за изпълнение на нашите цели

Каракачанов: Ще търсим национален консенсус за изпълнение на нашите цели
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Запознахме държавния глава с нашите цели и амбиции да изкараме пълен мандат и да изпълним всички точки залегнали в програмата ни за управление. Това каза лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция „Обединени партиоти“ Красимир Каракачанов след края на политическите консултации при президента Румен Радев, на които присъстваха също Валери Симеонов от НФСБ и Волен Сидеров от „Атака“, пише Труд.

Ще търсим национален консенсус – между партиите в парламента и между партиите и обществото – за изпълнение на нашите цели, обясни Каракачанов и изреди: „На първо място това е демографската криза. На второ, вътрешната сигурност, в това число опасността от радикалния ислям. На трето място е отбраната. Доходите и икономическото развитие са четвъртият приоритет. И въпроса за независимостта на страната ни, на пето“.

Преговорите между ОП и ГЕРБ продължават, каза Валери Симеонов. „Ще положим усилия до края на месеца да имаме подписано и съгласувано споразумение, както и да са изяснени имената на членовете на кабинета“, каза той.

„Президентът разбира отговорността, която поемаме. Сподели, че след като се е запознал с нашата програма и със стратегическите приоритети до 2021 година заяви, че споделя и се солидализира се с нашата програма“, допълни лидерът на НФСБ.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че за първи път са получили положителна оценка от президента, за това, че са европейски националистически организации. „Радвам се, че държавен глава оценява патриотичните идеи като положителни. Радев сподели нашето виждане, че нямаме нужда от предсрочни избори. Обещахме си сътрудничество. Направих пожелание да няма разминаване между правителство и държавния глава“, разказа Сидеров, предаде бТВ.

„Той ни пожела стабилност и управление в 4-годишен период”, допълни от своя страна Валери Симеонов. По думите му срещата е минала в доброжелателен дух, като е имало големи съвпадения на тезите и разбиранията им. „Радев ни поздрави за смелостта за съставянето на правителство в коалиционен формат”, допълни още Симеонов.

„Президентът заяви, че можем да разчитаме на президентската институция”, каза още той. Със срещата между Радев и Патриотите консултациите в днешния ден приключиха. По-рано държавният глава разговаря с „Воля” на Веселин Марешки и с ДПС. Утре ще бъдат водени разговори с БСП и ГЕРБ.

#Румен Радев #Волен Сидеров #Валери Симеонов #ГЕРБ #ВМРО #НФСБ #Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"