Карадайъ при Радев: Не държим на всяка цена ДПС да участва в изпълнителната власт

Карадайъ при Радев: Не държим на всяка цена ДПС да участва в изпълнителната власт
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт, заяви след проведените консултации с президента Румен Радев лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, пише Труд.

Тай обясни, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. „Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ.

Карадайъ добави, че това сме го видели и в немалко държави в Европа. „Ние и не само ние, цялата политическа система и всички партии, които се наричат системни, не бива под каквато и да е форма да толерират крайни национализми и радикализми. Включително и включването им във властта“, заяви още Карадайъ, предаде БГНЕС.

#НС #ЕС #Мустафа Карадайъ #Румен Радев #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »