"Таймс": Тръмп ще търси търговско споразумение първо с Брюксел, Лондон чака ред на опашката

"Таймс": Тръмп ще търси търговско споразумение първо с Брюксел, Лондон чака ред на опашката
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Вестник "Таймс" съобщи, че Великобритания е след ЕС на опашката за търговско споразумение със САЩ, позовавайки се на източници във Вашингтон, предаде БНР.

Американският президент Доналд Тръмп ще предпочете първо търговското споразумение с ЕС пред сделката с Великобритания след напускането на Съюза, това е заявил източник, близък до двата лагера. По време на посещението си в Белия дом миналия месец, германският канцлер Ангел Меркел е убедила Тръмп, че търговското споразумение между Вашингтон и Брюксел ще е много по-лесно от очакваното.

Американският износ за ЕС миналата година е бил в размер на 270 млрд. длр. или пет пъти повече отколкото за Великобритания. Разликата във вноса е още по-голяма. Еврокомисарят по търговските въпроси Сесилия Малмстрьом ще се срещне с американския си колега Уилбър Рос за неформални разговори следващата седмица, информира още "Таймс".

Новината на практика потвърждава казаното от предишния американски президент Барак Обама, че Великобритания ще бъде по-назад на опашката за търговско споразумение, ако напусне ЕС и в противоречие с изявлението на външния министър Борис Джонсън, след посещението му през януари в Америка, че Лондон е на първа линия.

 

#ЕС #Великобритания #Барак Обама #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »