Задържаха 28-годишен руснак за нападението срещу автобуса на Борусия (Д)

Задържаха 28-годишен руснак за нападението срещу автобуса на Борусия (Д)
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Германската полиция е задържала мъж, заподозрян за извършването на нападението срещу автобуса на футболния клуб на „Борусия Дортмунд“ миналата седмица. Това съобщи ДПА, позовавайки се на местни медии, предаде БНТ, цитирана от Труд.

Според „Билд“ задържаният е 28-годишен мъж от руски произход. Съгласно представената информация Сергей В., който е живеел в провинция Баден-Вюртемберг, е издирван още от 13 април по подозрения за извършването на 20 опита за убийство и задействане на експлозия.

Към момента руснакът вече е ареста, а в операцията по задържането му са били задействани специалните полицейски части за борба с тероризма (GSG 9), служители на Федералната криминална служба и представители на полицията в Баден-Вюртемберг.

От прокуратурата заявиха, че мотивът му е бил финансов, а не терористичен. Беше намекнато, че заподозреният се е надявал да спечели от спада на акциите на футболния отбор в резултат на атаката. Поведението на мъжа е събудило подозрения в персонала на хотел, в който той е отседнал. Именно в него са били настанени и футболистите на „Борусия Дортмунд“. На тях им се е сторило странно, че при разпоредената евакуация Сергей В. не е напуснал сградата, а е отишъл в ресторанта на хотела и си е поръчал стек. При настаняването си също той е отказал първоначално предложената му стая и е поръчал такава с изглед към улицата.

Полицията обаче предполага, че той е задействал експлозива дистанционно, от хотелската стая, в която е бил настанен.

Припомняме, че след разследване, задържаният по-рано по подозрение за извършител на атаката иракчанин, се оказа член на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД), но властите се съмняват, че е участвал в нападението срещу автобуса на "Борусия Дортмунд", предаде ТАСС.

#ИД #Борусия Дортмунд #руснак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"