150 снимки на час правят камерите за скорост на КАТ

150 снимки на час правят камерите за скорост на КАТ
YouTube
A A+ A++ A

Камерите за скорост на КАТ, които бяха извадени из цялата страна при спецакция през последното денонощие, са снимали средно по 150 джигита на час. Това показват данните от приключилата тази сутрин операция на Пътна полиция "24 часа контрол на скоростта", проведена по инициатива на европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Тя бе проведена между 6:00 ч. вчера и 6:00 ч. днес сутринта. През това време стационарните и мобилни камери са заснели 3490 нарушители. От тях 587 са снимани от стационарни камери, а останалите 2903 - от мобилните, пише iNews.bg.

Общо точките, на които бе контролирана скоростта по общинските и републиканските пътища, бяха 415, което пък означава, че всяка камера е заснела средно по близо 9 нарушения на скоростта.

За времето на провеждането на операцията са настъпили общо 124 пътнотранспортни произшествия, от които 11 тежки с един починал и 9 ранени. Старши инспектор Росен Рапчев уточни, че през вчерашния ден е отчетено двойно намаление на пътнотранспортните произшествия на територията на цялата страна.

Резултатите от акцията показват също и че при такива операции установените нарушения по пътищата са в пъти повече спрямо дните, в които протичат при регулярните норми на контрол. На фона на почти 3500 хванати да карат с превишена скорост за 24 часа, в рамките на последната седмица са били установени под 6200 такива случая. Което означава, че при специализираната операция са снимани толкова джигити, колкото обикновено биват хванати за 3 дни и половина.

Общо 14 606 са констатираните от катаджиите и камерите по пътя нарушения за периода от 10 до 16 април. Издадени са 7364 фиша и са съставени общо 4857 акта. Електронните фишове са 6193.

През този период са били хванати да шофират без книжка 520 души. Моторно превозно средство след употреба на алкохол са управлявали 302-ма, от тях 149 с концентрация над 1,2 промила.

За разглеждания период са настъпили 148 катастрофи, при които са загинали 15 души, а други 182-ма са пострадали.

Пътните полицаи са хванали и 171 моторни превозни средства без винетка. Паралелно с това156 автомобила са останали без номер. Най-много са принудително прекратените регистрации на коли заради употреба на алкохол – 92. Следват карането без книжка - 49, употреба на алкохол – 92 и шофирането под въздействие на наркотици - 15.

 

#камери #КАТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »