Пелето се махнал от Герена заради скандал с Топчо

Пелето се махнал от Герена заради скандал с Топчо
YouTube
A A+ A++ A

Антон Огнянов е една от основните причини за оттеглянето на Станислав Ангелов-Пелето от поста спортен директор на Левски, предаде Sporta.bg.

Източници на вестника от "Герена" разкриват, че Пелето е бил твърдо против взимането на крилото, тъй като смятал, че Огнянов не е на нужното ниво, за да играе при "сините". Тогавашният старши треньор - Елин Топузаков обаче, бил на коренно различно мнение. Според бившия наставник именно Огнянов е бил решението на проблемите в Левски. Топузаков не се съобразил с мнението на спортния директор, а собственикът на клуба - Спас Русев заел страната на специалиста. Това пък била причината Пелето да вземе решението да си тръгне, тъй като оставането му на "Герена" вече било безсмислено.

Колегите от Меридиан мач пишат, че ръководството на Левски обмисля да върне Антон Огнянов обратно на Дунав. Футболистът се завърна на "Герена" след успешна есен с екипа на "драконите", но оттогава не се отличава с нищо на терена и все по-често остава на резервната скамейка в мачовете на "сините".

Според източник на вестника, клауза в договора на Огнянов е главната причина Левски да иска да го върне толкова бързо. Бившият футболист на "сините" се завърна на "Герена" без трансферна сума, но ръководството се съгласи да преведе 50% от постъпленията при евентуален следващ трансфер на Антон. Тъй като такъв очевидно трудно ще бъде осъществен, от Левски ще трябва да платят трансферна сума на Дунав ако крилото си тръгне. Това е и основната причина от клуба да се опитат да го върнат в Русе.

#Антон Огнянов #Станислав Ангелов-Пелето #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »