Аржентина осъди шофьор , защото използвал "Юбер"

Аржентина осъди шофьор , защото използвал  "Юбер"
Twitter/Uber
A A+ A++ A

Съд в аржентинската столица осъди условно на два дни затвор шофьор за това, че е ползвал услугата за споделен транспорт "Юбер". Мъжът е виновен за това, че е приемал запитвани за извършване на пътнически курсове в рамките на приложението, съобщи прокуратурата в Буенос Айрес, цитирана от ТАСС и БГНЕС, предаде Нова телевизия.  

Според решението на съда шофьорът е виновен за „неправилно използване на публичното пространство“ и „занимаване с незаконна дейност“. Освен присъдата, съдът отне и шофьорската книжка на мъжа за срок от два месеца.

Прокурор Мартин Лападу заяви, че ако осъденият бъде хванат повторно да използва "Юбер" или наруши закона по друг начин в рамките на следващите две години присъдата му ще стане действаща. 

"Юбер" започна да развива дейност в Аржентина през април 2016 г. След това обаче властите в страната получиха иск от профсъюза на таксиметровите шофьори, по време на чието разглеждане работата на компанията трябваше да бъде преустановена. От "Юбер" обаче отказаха да се подчинят, като чак през този месец временното решение за забрана стана постоянно. 

По-рано прокурор Лападу отново се опитва да вкара в затвора двама други шофьори на "Юбер" за това, че приемат поръчки за частни курсове и така нарушават временната забрана за работа на компанията и извършват търговска дейност на обществени места. 

Онлайн услугата "Юбер" позволява на своите потребители да си поръчат превоз на шофьори чрез мобилно приложение. Компанията е основана през 2009 г. и в момента извършва дейност в 450 страни по света. 

#Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"