Интер преглътна изключително горчив мач срещу Милан

Интер преглътна изключително горчив мач срещу Милан
YouTube
A A+ A++ A

Интер преглътна изключително горчив мач в голямото дерби на Италия срещу Милан, което приключи драматично при 2:2. Символичните домакини водеха до ...98-ата минута, но не взеха 3 точки, с които можеха да минат в класирането именно своя опонент. Така "нераздузите" останаха в актива си с 56 точки, докато "росонерите" са с 58 пункта на шесто място, предаде Sporta.bg.

Това бе първото издание на голямото дерби на Милано, след като ерата "Силвио Берлускони" официално е в историята. 

Милан почна по-уверео срещата, макар че специалистите му отсъдиха роля на аутсайдер. Тимът имаше отлична възможност да поведе, но се случи точно обратното. Кандрева даде аванс на Интер в 36-ата минута. Той прехвърли отблизо младия страж Донарума, който определено не се намеси подобаващо. В края на частта Икарди получи пас на празна врата и удвои.

През втората част мачът бе нервен. В 83-ата минута Романьоли върна интригата с попадение като засече кълбото от 7-8 метра в куп от играчи. Милан си повярва и се хвърли в атаки, за да изравни.

И това стана. Съдията даде 8 минути продължение, а драмата бе пълна. В последните секунди защитникът Сапата взриви тифозите на Милан с изравнителен гол. Той бе точен с глава и хубав диагонален удар.

Двубоят от ложите изгледа новият китайски бос на Интер, който се кефеше на победата в компанията на легендата и настоящ шеф при "нераздузите" - Хавиер Санети.

 

#Интер #Милан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »