В Шумен настояват за Закон за старите столици

В Шумен настояват за Закон за старите столици
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Няма важна тема за регион Шумен, по която двамата избрани депутати от ГЕРБ да не са готови да си подадат ръка с останалите колеги от региона. Това обявиха пред журналисти дебютантите в парламента д-р Румен Генов и Димитър Александров. Те дадоха за пример Закона за старите столици, който се дискутира от няколко години, но не стига до пленарна зала, пише Труд.

Трябва веднага да се тръгне по нужния път и да бъде гласуван, обяви Александров, който е и бивш губернатор на Шумен. Приемането на Закон за престолнините на България трябва да даде специален статут и нужната държавна грижа за историческите градове Плиска, Велики Преслав и Велико Търново. Освен тази важна тема, кметът на Шумен Любомир Христов, който е и областен лидер на ГЕРБ каза, че очаква народните представители да помогнат за изграждане на пречиствателна станция за питейни води.

Община Шумен вече е готова с работния проект на съоръжението, известно е, че ще струва 16 млн. лв. и с нея ще се реши проблем, протакан с десетилетия. Градоначалникът ще иска съдействие и за доизграждане на старческия дом в Шумен, след като града на два пъти се размина с финансиране.

Иначе ГЕРБ отчита един от най-добрите си резултати в Шуменско – с 9,5% повече гласове спрямо изборите през 2014 г. Димитър Александров е с най-голям брой преференции, които го преместиха от шеста на втора позиция. ГЕРБ е лидер в 4 общини – Шумен, Смядово, направи пробив в Хитрино, а резултатът в Никола Козлево е сред най-добрите в страната.

#Шумен #ГЕРБ #Димитър Александров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »