Карадайъ: Надяваме се ГЕРБ да си вземат поука от двата недовършени мандата

Карадайъ: Надяваме се ГЕРБ да си вземат поука от двата недовършени мандата
Източник: Дневник
A A+ A++ A

ГЕРБ е първата политическа сила и тя ще връчи намдата за съставянето на 3-ти кабинет. Това каза Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналити. „Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата“, коментира Карадайъ.

По негови думи проблемът е във формулата за съставяне на следващото НС. „От сегашна гледна точка бихме потвърдили, че в момента е много важно България да има стабилност и сигурност. Ние вече сме задали формулата за стабилността в страната, а тя е ценностно мнозинство на базата на сходство на програми“, допълни Карадайъ.

Той коментира още, че ДПС винаги е защитавала независимостта на българската политическа система и участниците в нея. „Нашата битка беше в една несигурна и конкурентна среда“, допълни Карадайъ.

За Обединените патриоти Карадайъ заяви, че с действията си по границата с Турция предизвикаха вълна от недоволство в Съвета на ЕС. „ Точно поради тези действия от Съвета ги наричат фашисти“, коментира още той. „ Докато за ДОСТ имаше много анализи, но тя не е тема само за ДПС, в последната една година държавните институции си играерха на криеница, властта дори им помагаше“, допълни Карадайъ.

#НС #Мустафа Карадайъ #ДПС #ГЕРБ #ДОСТ #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"