Оланд призова за по-интензивни отношения между Европа и Азия

Оланд призова за по-интензивни отношения между Европа и Азия
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд, който пристигна на посещение в Сингапур, призова още с идването си за по-интензивни отношения между Европа и Азия на фона на американския "изолационизъм". "Пледирам да направим по-интензивни нашите отношения, нашите търговски, политически и културни споразумения", заяви пред журналисти Оланд, чиято последна дипломатическа обиколка включва също Малайзия и Индонезия, предаде БНТ.

Това е още по-необходимо поради възраждането на протекционизма, изолационизма, поставянето под въпрос на всичко, свързано с международните институции, отбеляза държавният глава в прозрачен намек за Америка на Доналд Тръмп. Европа трябва да се обърне към Азия и да й каже, че можем да постигнем много заедно, че има много неща, които да защитаваме и развиваме заедно, добави той.

Франция и Азия споделят едно и съща концепция за независимост и сигурност, и Париж, в един нов стратегически контекст, ще бъде до азиатските си партньори, особено в областта на отбраната. По-късно днес Оланд ще се срещне със сингапурския си колега Тони Тан Кенг Ям в президентския дворец Истана. Утре посещението му в града-държава продължава с откриване на форум на стартъп-компании и реч пред участниците в престижната Сингапурска конференция.

Във вторник френският президент пристига в Малайзия, а в сряда ще е в Индонезия, където завършва обиколката му.

#Франсоа Оланд #Сингапур #Доналд Тръмп #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »