Нарастване на промишлените поръчки в САЩ за втори пореден месец

Нарастване на промишлените поръчки в САЩ за втори пореден месец
Източник: БНР
A A+ A++ A

Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба в САЩ нараснаха силно през февруари за втори пореден месец отново благодарение на поръчките за самолети за гражданската авиация, докато бизнес инвестициите за ново оборудване на предприятията остават до голяма степен стабилни в началото на годината, предаде БНР.

През февруари новите промишлени поръчки за стоки с дълготрайна употреба нараснаха с 1,7% до 235,39 млрд. долара спрямо януари, когато се повишиха с цели 2,3 на сто, показват данни на Търговския департамент на САЩ. Трябва обаче да се има предвид, че повишението се дължи на ръст с 47,6% на поръчките за пътнически самолети и на части за тях след техен скок с цели 83,3% месец по-рано.

Поръчките за дълготрайни промишлени стоки, без тези за транспортно оборудване, се повишават по-сдържано с 0,4% след анемичен растеж с 0,2% през януари, докато поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната, запазиха темпото на растеж от 2,1%, регистрирано месец по-рано.

Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната и въздухоплаването, обаче се свиха с 0,1% (при прогноза за повишение с 0,6%) след тяхно слабо повишение с 0,1% през януари. Именно тези данни се следят като ключов барометър за бизнес инвестициите в САЩ, тъй като те са мерило за разходите на фирмите за оборудване и софтуер. Тяхното не много впечатляващо представяне през предходните два месеца е негативен сигнал за очакваните бизнес инвестиции в промишления сектор в началото на годината.

#САЩ #стоки #промишлени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"