Целият състав на МВР е мобилизиран за охраната по изборите

Целият състав на МВР е мобилизиран за охраната по изборите
Източник: Новините
A A+ A++ A

​Общо 14 000 служители на МВР пряко ще осигуряват охраната на изборите в неделя. С това ще бъде зает практически целият състав на МВР, включително служители на пожарната, гранична полиция и отдела борба с организираната престъпност. Това заяви старши комисар Тодор Гребенаров, заместник – директор на Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП) на брифинг, пише Труд.

„Изборните места са 7 319. Секциите са 12 294, като допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни, от които 23 секции са в местата за лишаване от свобода. 231 секции са в лечебни заведения, домове за стари хора и др.”, поясни старши комисар Гребенаров. „Към настоящия момент продължава раздаването на изборните материали от областните управители към съответните общини, като това става във взаимодействие със служители от „Охранителна полиция” от областните дирекции. На определените места, тази вечер, изборните материали ще бъдат охранявани”, заяви още той.

Във връзка с броя на подадените до този момент в МВР сигнали, свързани с опити за купуване на гласове, главен комисар Георги Арабаджиев, и.д. главен секретар на МВР, каза: „Имаме тази информация, но по отношение на противодействието на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, МВР не работи самостоятелно, а под контрола на Прокуратурата, съвместно с ДАНС. Знаете, че работим в междуведомствено звено, тази информация ще бъде представена в утрешния ден – брой производства, сигнали, всичко”.

Изпълняващият длъжността главен секретар на МВР увери, че детайлно се следи и ситуацията около очакваното блокиране на пътища и гранични пунктове от протестиращи земеделски производители и политически формации, изразяващи недоволство срещи „изборния туризъм”. За последния месец, в периода 27 февруари – 23 март 2017 г., са издадени около 48 000 лични карти, каза Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност” в МВР.

За последните 3 дни пък са издадени около 450 заявления за издаване на временни удостоверения, които дават право на граждани с изгубени или с изтекла валидност лични документи да гласуват в изборния ден.

#МВР #ДАНС #България #Тодор Гребенаров #гласуват

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"