Борисов: Още вчера, без много шум, заведох дело срещу Нинова

Борисов: Още вчера, без много шум, заведох дело срещу Нинова
Източник: BGSniper.com
A A+ A++ A

Бившият премиер Бойко Борисов вече е завел делото за клевета срещу лидерът на БСП Корнелия Нинова. Това обяви самият той по Нова телевизия. „Още вчера, без да вдигам много шум, съм завел дело“, каза Борисов. „Когато бях в 4-ти клас с момчета от квартала се качихме на джанка, дойде собственикът и ние побягнахме. Толкова ме биха майка ми и баща ми след това, че дори не съм си и помислял да открадна. От тогава съм запомнил, че чуждото не се пипа“, разказа Борисов по повод репликата от вчера на Нинова по негов адрес „Ти си крадец“, пише Труд.

„Преди време защитих Делян Добрев заради Елена Йончева. Може би не трябваше да бъде толкова гласно“, посочи той и добави, че сега всичко ще се решава в съда. „Тя е идвала при мен, бяхме в добри отношения. Може би се е изнервила, след като я изгониха от президентството. Щом искат българските граждани да чуят и видят всичко това, добре“, заяви Борисов по адрес на журналистката.

Бойко Борисов коментира темата с Турция и опита и за намеса в изборите, Борисов споделя, че ако е бил премиер днес това нямаше да се случи. „Те ми имат респекта“. Лошото е, че България може да се окаже терен между Турция и Запада, допълни Борисов, според когото президентът Румен Радев е реагирал адекватно вчера. Бившият премиер коментира и намесата на Русия в предстоящите избори – „БСП винаги експлоатират проруските чувства на избирателите си, след изборите не правят нищо, както направиха и на президентските избори, тогава успяха, защото ние имаме твърда позиция против анексирането на Крим и по международните договрки“.

„След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер. „БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези обиди, квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той.

На въпрос дали е изпратил SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов, Борисов категорично отрече подобно действие. Той заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство. „Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, заяви Борисов. „Ние предизвикахме изборите, за да успокоим държавата. Усещаше се напрежение в страната”, допълни той.

На въпрос по скалата от 1 до 10, колко е важно за ГЕРБ да спечелят изборите, лидерът на партията коментира“ „Тези избори ни е важно да спечелим 11“.Борисов каза, че ако стане отново премиер ще обърне внимание на образованието, ще се увеличат учителските заплати, като за това ще са необходими допълнително 350 млн. лева.

Заради демографския срив на страната, ако отново е на власт, ГЕРБ ще предложи финансиране от държавата на всички опити по инвитро процедурите. Според Бойко Борисов за това ще бъдат необходими около 30 млн. лева, което не е толкова голямо увеличение в сравнение с 15-те милиона, които бюджетът дава сега за процедурите. „Най-доброто ми качество, най-лошо ми качество и най-голяма ми грешка е, че съм добър и толерантен“, отбелязва бившият премиер.

#Корнелия Нинова #Бойко Борисов #ГЕРБ #БСП #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »