Чоков с нов опит да излезе от ареста

Чоков с нов опит да излезе от ареста
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Ценко Чоков иска да излезе от ареста, а синът му Мартин - да му бъде отменен домашният му арест. Двамата са подсъдими, за това че са част от престъпна група, която се е занимавала с лихварство и други, предаде Дарик.
 
Защитата смята, че няма опасност да се укрият ако и двамата са на свобода. Специализираният съд заседава по искането. 
През януари Апелативният специализиран съд остави за постоянно в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков и сина му Мартин. Седмица преди това спецсъдът наложи по-лека мярка - домашен арест, но апелативните съдии решиха, че тя не е основателна, защото престъпленията, в които са обвинени двамата, са тежки.

На 13 февруари т.г. спецсъдът пусна Ценко Чоков под гаранция и той се върна в Галиче, което провокира протести в селото. Пускането на Чоков накара главния прокурор Сотир Цацаров да поиска от съдия номер едно Лозан Панов да прецени дали не е необходима проверка за начина, по който е направено случайното разпределение относно мерките за неотклонение по делото.

И Лозан Панов се обяви за това да се изяснят обстоятелствата около разпределението на делото. На 23 февруари спецсъдът върна Ценко Чоков в ареста, а по отношение на разпределението на делото от 13 февруари бе установено отклонение от практиката. 

Кметът е обвинен като лидер на организирана престъпна група за изнудване, лихварство и побои. Въпреки медицинската експертиза, че здравословното му състояние е тежко, съдиите не промениха мярката му в по-лека. Кметът на Галиче и синът му заедно с още шестима души, бяха задържани на 26 май при показна акция на МВР.

#Ценко Чоков #Мартин #Сотир Цацаров #Лозан Панов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »