Герджиков: Взаимоотношенията ни с Турция трябва да са добросъседски, най-малкото защото граничим с тях

Герджиков: Взаимоотношенията ни с Турция трябва да са добросъседски, най-малкото защото граничим с тях
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

За нас е много важно Турция да е приятел да е приятел на България, заяви във Велико Търново служебният премиер Огнян Герджиков. По негови думи има известно изостряне на отношенията между двете страни, предаде Дарик.

"Това не значи, че България трябва да предприеме някакви радикални действия. Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, най-вече защото непосредствено граничим с тях. Другите европейски държави са по-отдалечени", посочи премиерът.
 
"Това, че има известни провокативни опити от известни лица, свързани с изборите, опит за натиск за една или друга политическа сила, това са неща, които не са за първи път. Нашата държава е готова, организацията е създадена, за да се противодейства и се противодейства. Няколко лица бяха експулсирани. На други е забранено да влизат на територията на България”, допълни Герджиков.
 
Той бе категоричен, че няма да се допусне изборите в неделя да бъдат провалени. По негови думи е мобилизирана цялата държава, за да протече безпроблемно вотът. "Няма да има опорочаване на изборите", категоричен бе премиерът.

#Велико Търново #Огнян Герджиков #европейски държави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"