Роби Уилямс готов да замести Самойлова на тазгодишната "Евровизия"

Роби Уилямс готов да замести Самойлова на тазгодишната "Евровизия"
Източник: Русофили
A A+ A++ A

Известният британски певец и музикант Роби Уилямс заяви готовност да представи Русия на тазгодишния песенен конкурс "Евровизия-2017", който ще се проведе през месец май в столицата на Украйна Киев, предаде ТАСС. Агенцията цитира изявление на Уилямс в руското телевизионно предаване "Нека говорят", предаде Дарик.

"Аз бих искал да представя Русия на "Евровизията", заяви музикантът. Това ви го казвам чистосърдечно, а ето че моят мениджър сигурно вече се е хванал за главата! Бих искал да представя Русия на конкурса. Давай, Русия, ние можем да победим!". Уилямс добави, че харесва "Евровизия" заради пищното и грандиозно шоу, което се предлага на зрителите.

Украйна обмисля дали да не забрани допускането до финала на конкурса "Евровизия" в Киев на руската участничка Юлия Самойлова. Поводът е, че 27-годишната изпълнителка е пяла в Крим след като полуостровът бе анексиран от Русия. Според украинските закони властите си запазват правото да откажат достъп на граждани на други държави, които са посетили района без предварително разрешение от Киев.

На 27 юни 2015 г. Самойлова, която е от Ухта в Република Коми, е участвала във фестивал в град Керч. 

Някои медии определиха случващото се като руска провокация, защото Украйна вече обяви, че може да не се съгласи да приеме на финалите на 62-а "Евровизия" руски участник, ако прецени, че той е с антиукраински позиции.

Миналата година Русия обвини Украйна в политизиране на конкурса с изпращането на кримската татарка Джамала с песен, посветена на депортирането на народа ѝ от Сталин през 40-те години на ХХ век. Песента спечели конкурса и това даде право на украинците да са домакини на финала през 2017 г.

 

#Роби Уилямс #Русия #Юлия Самойлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »