Тръмп на срещата с Меркел: САЩ е много могъща компания

Тръмп на срещата с Меркел: САЩ е много могъща компания
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

САЩ са могъща компания, заяви американският президент Доналд Тръмп на пресконференцията с германският канцлер Ангела Меркел, преди набързо да поправи неволната грешка на езика. Меркел е на посещение в САЩ, като срещата й с Тръмп е първата между двамата, предаде Дарик.
 
Доналд Тръмп толкова пъти се е хвалил колко невероятен бизнесмен е той, че може би е разбираемо да сбърка старата си позиция с новата, предаде Асошиейтед прес. Неговата "Тръмп Организейшън" е не просто невероятна компания - тя е мултинацонален конгломерат от невероятни компании, обичаше да казва той. Ами Съединените щати?

"Ние сме много могъща компания", заяви президентът. "Ние сме много могъща компания...страна. Ние сме много, много силна страна". Никой не трепна и не показа да е забелязал нещо, а Тръмп продължи, без да му мигне окото, с думи, които със същия успех може да е използвал многократно за своите компании: "Скоро ще бъдем на ниво, на което може би никога преди не сме били".
 
По време на пресконференцията Тръмп в един момент се опита да разчупи леда с шега как и двамата с канцлера са били жертва на подслушване, и макар че и двете страни се постараха да загладят различията в мненията, давайки тон за бъдещите трансатлантически отношения, личеше си, че помежду им липсваше топлината на дългогодишното приятелство между Меркел и предшественика на Тръмп, Барак Обама, отбелязва ДПА.
 
Запитана за общуването с Тръмп, който е бизнесмен, а не политик от кариерата, Меркел отговори, че хората влизат в политиката от различни среди и по различни пътища и това внася разнообразие в мненията, което е добро нещо. Тя призна, че понякога е трудно да се стигне до компромис, но "това е нещо нормално". "Ако не беше така, нямаше да има нужда от политици", каза тя.

#Доналд Тръмп #Барак Обама #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"