Барса със скандална игра срещу Депортиво дни след триумфа в ШЛ

Барса със скандална игра срещу Депортиво дни след триумфа в ШЛ
Източник: Българска компания
A A+ A++ A

Отборът на Барселона допусна шокираща загуба с 1:2 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня в среща от 27-ия кръг на Примера дивисион. Четири дни след триумфалния си мач в Шампионската лига тимът на Луис Енрике игра доста вяло и разконцентрирано и претърпя крушение на "Риасор", което най-вероятно ще им коства лидерската позиция, а и направи по-сложна задачата им за защитата на шампионската титла. Хоселу откри резултата в 40-ата минута, Луис Суарес изравни (46), а Алекс Бергантиньос донесе успеха на "синьо-белите" в 74-ата минута, пишат от Sporta.bg.

Арда Туран замени Неймар, а Денис Суарес и Андре Гомеш получиха шанс в халфовата линия. Луис Енрике отново разчиташе на схема 3-4-3, подобно на срещата с Пари Сен Жермен. Пепе Мел подреди 4-2-3-1, разчитайки в атака на Хоселу, подкрепян от Бруно Гама, Файсал Фажир и Карлес Хил.

Каталунците установиха териториален контрол върху срещата. Акциите на гостите от "Камп Ноу" обаче бяха по-скоро опознавателни и не завършваха с удар. Първата опасност се появи пред Марк-Андре тер Стеген в деветата минута: Хоселу шутира от 19 метра въпреки съпротивата на Жерард Пике - в ръцете на вратаря. В 19-ата Арда Туран открадна топката на тъчлинията, Меси центрира в наказателното поле, но топката беше прекалено висока за Луис Суарес. В средата на полувремето започна да вали силен дъжд.

Две минути по-късно Лео се обърна между четирима съперникови футболисти в центъра и атакува фронтално. Серхио Бускетс потърси аржентинеца, той свали с глава за Луис Суарес, който отново подаде към Меси, но номер 10 беше блокиран при удара. В 25-ата Хавиер Масчерано успя да избие топката току пред Селсо Борхес в наказателното поле.

В 28-ата Луис Суарес изпусна сам от чиста позиция след центриране от пряк свободен удар. Две минути по-късно Андре Гомеш се освободи в наказателното поле и реши да потърси атракцията вместо асистенция - стреля от малък ъгъл към далечния горен ъгъл - доста неточно. В 35-ата Серхио Бускетс изпъкна с превъзходен извеждащ пас към Сержи Роберто. Героят от сряда вечер напредна смело, но успоредното му подаване беше пресечено от Херман Лукс.

В 39-ата след центриране отляво Хоселу отправи топката много точно към далечния долен ъгъл, но Тер Стеген плонжира и изби. След изпълнението на корнер Масчерано не успя да изчисти, а Тер Стеген опита да улови вместо да избие, изпусна топката и притичалият Хоселу отблизо реализира - 1:0. В 42-ата Пике овладя в наказателното поле след корнер, но изрита топката над гредата.

"Лос кулес" отвърнаха на удара малко повече от минута след началото на второто полувреме. Денис Суарес центрира отдясно, защитник изпревари Пике, но сервира топката на Луис Суарес, който шутира мощно към близкия ъгъл - 1:1. Ударът на уругваецът беше без подготовка от около девет метра. В 49-ата Бускетс откровено задържа Карлес Хил пред наказателното поле, но офанзивният футболист продължи да тича, след което се строполи. Съдията прецени, че няма нарушение. 

В 53-ата галиският тим изгради силна контраакция. Хоселу по-скоро беше в засада, незабелязана от страничния рефер. Той пое топката отдясно и центрира към Фажир, който шутира и топката се отклони леко от крака на Сержи Роберто. Съдията странно реши, че това е аут. В 57-ата Меси изстреля мигновено топката от дъгата - прекалено високо. Шест минути по-късно Депор създаде нова светкавична контра. Тя завърши с атрактивен силен удар от въздуха на Хоселу от 20 метра - Тер Стеген внимаваше и улови.

В 70-ата Денис Суарес получи много добра топка отляво в наказателното поле, но провали усилията на своите с много слабо центриране. В 74-ата Алехандро Арибас нямаше късмет, след като тресна гредата при удар с глава след корнер. Домакините изпълниха нов корнер, като този път Алекс Бергантиньос отбеляза с глава на втората греда - 2:1. Гостите искаха нарушение в нападение срещу Жорди Алба, но не го получиха. Любопитното е, че това трябваше да е аут, а не корнер.

В 80-ата Сержи Роберто центрира остро на първа греда, Луис Суарес чукна топката от шест метра, но Лукс се намеси. Останаха съмнения за засада, макар че реферът не вдигна флага. В 83-ата Пике не съумя да овладее в наказателното поле, а там дебнеше и Хавиер Масчерано. В 91-ата Меси стреля неточно при удобен пряк свободен удар. В 93-ата домакините се възползваха от разредената игра в защита на своя съперник и двама футболисти се устремиха сами срещу Тер Стеген. Хоселу се полакоми и стреля в краката на германския вратар. Останаха секунди за последна атака на Барселона, при която удар на Меси беше блокиран.

Каталунците ще получат седмица почивка преди следващото предизвикателство - домакинство на Валенсия. Тази вечер Реал Мадрид може да дръпне с две точки пред Барселона и да има още един мач в аванс (гостуване на Селта), в който да увеличи дистанцията на пет точки. "Риасор" отпразнува своя мач номер 1500 със знаменита победа. Тимът на Пепе Мел се надигна и вече диша по-спокойно.

#Шампионската лига #Луис Енрике #Депортиво Ла Коруня #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"