Компромати опровергаха Тръмп за броя на присъстващите на стъпването му в длъжност (СНИМКА)

Компромати опровергаха Тръмп за броя на присъстващите на стъпването му в длъжност (СНИМКА)
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Управлението за националните паркове в САЩ публикува десетки снимки от полагането на клетва от президента Доналд Тръмп, които опровергават неговото твърдение, че на церемонията пред Капитолия са присъствали 1,5 милиона души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.

 

Снимките са публикувани в изпълнение на искане на медии по силата на закона за свобода на информацията. Управлението за националните паркове публикува и снимки от двете церемонии по полагане на клетва от президента Барак Обама, които показват, че през 2009 г. на това събитие са присъствали значително повече хора, отколкото на церемонията на Доналд Тръмп.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че медийните снимки от встъпването в длъжност на Тръмп са "умишлено представени така, че да омаловажат огромната подкрепа на хората, събрали се на Националната алея". Той каза, че аудиторията, проследила церемонията по полагане на клетва от Тръмп е била "най-голямата в света на такова събитие".

Снимките на Управлението за парковете са от различни ъгли и са направени и от земята, и от въздуха. Точният брой на хората на церемонията на 20 януари може би никога няма да стане известен, тъй като Управлението за националните паркове през 1990 г. престана да дава оценки за числеността на присъстващите, отбелязва АП.

 

#САЩ #Доналд Тръмп #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »