Служители на кметството в Лесбос въртяли наркобизнес с бежанците в Мория

Служители на кметството в Лесбос въртяли наркобизнес с бежанците в Мория
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Служители на кметството в Лесбос са арестувани за продажба на наркотици на бежанците. Полицията разследва дали задържаните не са част от мрежа за трафик на наркотици, предаде БНР.

„В бежанските лагери се разпространяват наркотици“. За това съобщаваха няколко пъти кореспонденти на чужди медии, които правят репортажи от гръцките острови. Представителите на неправителствените организации, заети с контрол на живота в лагерите, категорично отричаха тази информация, пише Труд.

След сигнал от самите мигранти, полицията на остров Лесбос днес арестува двама служители на кметството, които работели в лагера Мория. Те предлагали и продавали различен тип наркотични вещества. При обиск в домовете им са намерени наркотици, които, според свидетелите, двамата кметски служители предлагали в бежанския лагер.

Прави впечатление, че информацията идва не от организацията, която се грижи за безопастността на бежанците, а от хората, настанени в лагера. Това е първият арест на държавни служители, които са заподозрени за трафик на наркотици в лагерите.

#наркотици #Лесбос #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »