Русенец прибра 52 хил. лв. от еврофонда за етнографскто наследство, съдят го условно

Русенец прибра 52 хил. лв. от еврофонда за етнографскто наследство, съдят го условно
Източник: Съдебни репортажи
A A+ A++ A

Мартин К. от Русе обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново присъда от 2 г условно с 5-годишен изпитателен срок заради злоупотреба с 52 140 лв от еврофондовете, пише Труд.

Наказанието му е наложено от Окръжния съд в Русе. С решение от 18 май миналата година магистратите от крайдунавския град са го признали за виновен за това, че през периода от 25 февруари 2013 г. до 13 януари 2014 г. в град Борово като управляващ и представляващ юридическото лице „Техгруп“ ЕООД – Русе, в подадени до Община Борово „Декларация за общия оборот и оборота от стоките с подобен предмет“ и „Списък-декларация на основните договори за доставки/услуги" с подобен предмет е посочил неверни данни.

Въпросните документи били приложени към оферта за участие в обществена поръчка с предмет „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи“. Процедурата била с три обособени позиции- закупуване на народни носии, музикални инструменти, аудио-визуално оборудване. Документите били депозирани в Община Борово, в изпълнение на договор, сключен между Община Борово и ДФ „Земеделие“, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ от ПРСР 2007-2013 г. за проект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство“.

Установено било обаче, че Мартин К. е представил неверни сведения, с цел да получи средства от фондове. От Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, предоставени от ЕС на Българската държава той е получил сумата от 52 140 лева. Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба от адвоката на подсъдимия и подсъдимия лично.

#Велико Търново #ПРСР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"