Спешно ремонтират дупките в София след студовете

Спешно ремонтират дупките в София след студовете
Нова телевизия
A A+ A++ A

„Започнахме аварийно да обработваме дупки по основни трасета, от гледна точка на безопасност. Работим все още със студен асфалт”, заяви в ефира на Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ когато температурата на настилките стане над 5 градуса ще започват и плановите ремонти. Първо ще се запълват основните трасета, а после и по-малките улици.

Фандъкова се похвали, че от миналата година основно се ремонтират или цялостно се изграждат малки квартални улички.

„Имаме вече и процедура за няколко цялостни реконструкции на малки улици в кварталите, включително и цялостно изграждане”, заяви Фандъкова.

Що се отнася до „Топлофикация”-София и голямата авария, която остави няколко квартала цяла седмица без топла вода и парно, Фандъкова заяви, че очаква най-късно до утре от дружеството да изготвят механизъм за компенсация на клиентите.

Кметът настоява и за технически компетентна външна комисия, която да направи проверката на причините за аварията. Комисията ще бъде съставена от експерти от техническия университет.

Що се отнася до проблемите с мръсния въздух, кметът потвърди, че все още налице е проблемът с фините прахови частици, но все пак има известно подобрение в последните години.

„Основните замърсители са транспортът и битовото отопление. Много важни са и климатичните условия на София. Метрото е не само най-големият транспортен проект, но и най-големият екологичен проект. За последните години сме увеличили с 280 000 пътниците в метрото. Над 50% от автобусите подменихме. Вече започнахме и миенето на улиците”, обясни Фандъкова.

#дупки #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници