Директор Александров след скандала с голите снимки: Оцелях благодарение на категоричната подкрепа

Директор Александров след скандала с голите снимки: Оцелях благодарение на категоричната подкрепа
БТВ
A A+ A++ A

Директорът на 51-во СУ „Елисавета Багряна” Асен Александров, който беше атакуван с фалшива гола снимка в медиите, застана за първи път пред камера, за да разкаже какво е преживял. В публикации се твърдеше, че снимката се е появила на сайта на учебното заведение, но после се оказа, че никой не я е виждал там, съобщава БТВ.

След като прокуратурата оневини Александров, това направи и Регионалното управление на образованието. Той вече е в кабинета си в 51-во училище. След избухването на скандала директорът излезе в отпуск по болест.

„Фалшиви са снимките. И беше като шок. Всъщност си мислех тази вечер, че ще умра, получих много силна болка в сърцето, никога не съм имал такава. Отидох на лекар, биха ми инжекции. Всъщност тази – първата вечер, ми беше все едно дали ще оживея или не. Просто си помислих: „Откъде дойде това нещо!  Кой човек иска да ме убие!" Защото всъщност няма разлика между физическото убийство и едно такова убийство. Изредих си живота, според мен не съм направил на нито един човек нищо лошо умишлено. Винаги съм се стремял към добро. Казвал съм на децата, че с омразата трябва да се борим с много добро и много любов. Затова и направихме параклис в училището, за да издигаме любовта над омразата”, разказва Александров.

Родители и учители категорично застанаха зад директора. Последва вълна от протести в негова защита, както и петиция с подписи от целия свят.

„Бях трогнат. Ако не бях получил тази подкрепа вероятно нямаше да можем сега да говорим. Или щях да бъда много тежко болен някъде в някоя болница или нещо по-лошо”, казва директорът.

#Асен Александров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"