Добрев: Бойчев лъже за мощностите, не всички работят

Добрев: Бойчев лъже за мощностите, не всички работят
Източник: Investor.bg
A A+ A++ A

Колегата Жельо Бойчев няколко пъти излъга като каза, че всички мощности са натоварени, и добре, че ме поканихте да ги разсея, заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Би Ти Ви. Преди него депутатът от БСП изрази мнението си за енергийната система. Един от големите блокове на ТЕЦ "Марица 2" от 240 мегавата например никога не е работил, не сме го активирали през тази зима. Така че не е вярно, че всички мощности работят, каза Добрев, пише 24 часа.

Той показа таблица, че в момента вецовете генерират 31 мегавата, така че има свободни мощности 2300 мегавата от ВЕЦ, които не са натоварени. Вчера като ги провокирах дали трябва да купуваме свещи, те признаха, че пресконференцията им е предизборна. Внос на електроенергия няма, това е аварийна помощ, с която се спекулира. Тази аварийна помощ задоволява консумацията в страната само за 15 мин., каза Добрев.

Тази помощ се правела не заради липса на енергия, а за да работи ефективно системата. Добрев призна, че в края на януари резервите са се влошавали, но от 3 дни се подобряват. Няма да има проблеми при ново застудяване, увери той, макар да не се ангажира категорично с твърдение, че няма да има режим на тока. Все пак всичко е божа работа, защото се случват аварии, каза Добрев.

#Делян Добрев #БСП #Жельо Бойчев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници