Плевнелиев: Ще работя за бъдещето на България, но не от Парламента

Плевнелиев: Ще работя за бъдещето на България, но не от Парламента
Източник: Сензация
A A+ A++ A
Най-вероятно ще направя фондация, с която искам да работя за бъдещето на България - индустриите, технологиите, таланта на българите на намерят своята реализация. Това заяви Росен Плевнелиев в интервю за БНТ в последните си часове като президент, пише 24 часа.
 
Плевнелиев бе категоричен, че няма да се върне към партията си. Уча се от грешките на предишните президенти - един президент, който е работил за българите, да заеме тяснопартиен профил не стои добре, обясни той. Оставам активен гражданин. Ще имам позиция, ще следя процесите, ще работя с партиите, каза Плевнелиев. Неговият неуспех няма да бъде мой успех. Аз съм президент като кауза за цял живот и успехът на институцията ми е важен, каза още Плевнелиев. Всички кризи, с които се сблъсках, ще са и негови. Готов съм да споделя всичко, което видях и разбрах. Той ще прецени, аз съм на разположение денонощно.
 
Аз съм на разположение с позиции, но той ще носи отговорност за действията си, допълни той. Готов съм да отида на барикадата, ако някой постави под съмнение посоката на България, предупреди обаче Плевнелиев. Той разказа, че експрезидентът на САЩ Барак Обама е споделял с него плановете си, запознат бил с тях. В много отношения с Обама ще продължаваме да си приличаме, научих много от него. Големи грешки не са допускани. но има нещо, което дълбоко ме тревожи, в което целият елит на България се проваля - обществото сигнализира ясно, че няма справедливост в държавата. Хората не са доволни от начина, по който работят институциите, от съдебната система.
 
Ниското ниво на справедливост в държавата води до ниско доверие на гражданите в институциите. Това е опасно, защото е хранителната среда за националисти и популисти, предупреди Плевнелиев. Искам и очаквам Радев да бъде успешен и активен, да работи за постигането на идеала, зададен от Апостола - да бъдем равни на другите европейци, каза още Плевнелиев. И отправи апел към всички политици да помогнат на държавния глава. От него се очаква да държи правилната посока, допълни Плевнелиев.

#България #бъдещето #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"