Плевнелиев към Радев: Успехът на България се мери не по територия, а по успеха на обиновения човек

Плевнелиев към Радев: Успехът на България се мери не по територия, а по успеха на обиновения човек
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Пожелавам Ви от все сърце да не допуснете голяма стратегическа грешка, от която България да пострада. Нито един български президент до момента не е допускал такава грешка. С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към приемника си ген. Румен Радев по време на церемонията по предаването на поста на държавен глава, предаде бТВ.

„Нека не допуснем България да бъде отклонена от посоката на демократичното развитие и достойното място в европейското семейство”, призова Плевнелиев. Той призна, че е допускал грешки, но не сбъркал „в големите неща”: „Дадох, но не взех”.

Той беше категоричен, че като президент е показвал проблемите, търсел е истината и смята, че така е бил обединител, а не разединител. „Властта за мен не бе цел, а средство да бъдеш полезен на народа си. Търсех не рейтинга, а смисъла”, подчерта Плевнелиев.

„Успехът на една държава се мери не по нейната територия, а по успеха на обикновения човек”, категоричен беше президентът. Той подчерта, че кризите възникват при нарушаването на върховенството на закона, мирът е в угроза когато интересът надделее над принципа, а правото на силата е най-голямото безправие.

Отново по адрес на приемника си, той каза: „тежък беше моят мандат, тежък ще бъде и Вашият”. Плевнелиев пожела на Радев „да превърне президентската институция не във властови център, а в център на баланса”.

#България #човек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"